Când legile se întrepătrund!

        Societatea este întemeiată pe reguli acestea putând fi Hotărâri de consiliu local, Legi simple, Ordonanţe sau Hotărâri de guvern etc . Ce te faci însă că de multe ori prevederile diferitelor legi se anulează reciproc sau pentru aceleaşi abateri există mai multe legi care sancţionează în mod diferit atât ca pedeapsă cât şi ca nivel de drasticitate . Părerea mea este că aceste aspecte cât şi unele articole ambigue din legile în vigoare fac deliciul avocaţilor care le scot în evidenţă şi câştigă procese ( fără să mai spun că sunt şi cazuri când intenţionat nu se repară vidurile legislative, ori se publică legi ” cu dedicaţie”), însă pe această temă s-ar putea vorbi mult timp şi fără rezultate.

        Eu vreau să prezint un exemplu, minor ce-i drept , în care cetăţeanul chiar dacă ar vrea să fie corect  să urmeze şi respecte legile care guvernează societatea tot nu ar putea . e vorba de cele 2 treceri de pietoni care se află în zona Practiker, pe D.N.2 E 85, semnalizate corespunzător dar care duc direct în mijlocul unor spaţii verzi. Ce să facă pietonul??? Ce lege să încalce ??? Pe cea a circulaţiei rutiere şi să traverseze pe unde „VREA MUŞCHIUL LUI”  evitând „zebra, dar protejând spaţiul verde sau pe cea care protejează spaţiile verzi , şi aşa PUŢINE şi ANOSTE, dar să traverseze pe „zebră”. Cine e mai „tare” în acestă confruntare??? zebra sau iarba???

Etichetat cu: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Postat in Altele
3 comentarii la “Când legile se întrepătrund!
  1. Andrei Lefter spune:

    Asta cu spatiile verzi/cu iarba, e o prostie! Numai in Romania comunista iti e interzis sa calci pe iarba! Daca nu te bucuri de ea calcand/stand pe ea atunci care-i scopul ei? Decorativ? Stai pe banca si te uiti la iarba? Interesant…

  2. OMU spune:

    Înţeleg la ce te referi ,dar pierzi din vedere că era vorba de un loc obligatoriu de trecere( dacă se foloseşte zebra )pe care sigur nici iarba nu va creşte datorită traficului.Ori, după cum ai spus tu eu aş putea înţelege să plantăm iarbă chiar şi în drum!

  3. aurel spune:

    Oricum pietonii sunt norosi ca traverseaza un spatiu verde,era mai rau daca era inconjurat cu un gard(verde) sau chiar sa intampine alte obstacole cum ar fi un sant.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Cinematograf Focșani HAPPY CINEMA

Scrie-ţi aici adresa de e-mail pentru a primi o notificare de fiecare dată când scriu un nou articol

Alătură-te altor 1.501 urmăritori

PR-ul meu !
monitorizat ZELIST

blogalinitiative bucuresti
%d blogeri au apreciat asta: