ATENŢIE, cumpărători săraci !!!!!

Ţinând cont de noile reguli ale întocmirii asigurărilor RCA îmi permit să dau un sfat în această lume plină de înşelăciuni şi parazitism :
Dragi pretendenţi la achiziţionarea unui autoturism second-hand, la negocierea preţului luaţi în calcul faptul că este posibil ca autoturismul să fi fost implicat în accidente rutiere, asigurarea lui să fi fost folosită pentru despăgubiri, iar dvs. deşi abia deveniţi proprietari veţi plăti o primă mai mare pentru asigurarea obligatorie RCA atât anul acesta cât şi în anii care vor veni !
Cel mai bine este să cumpăraţi autoturisme second hand cu asigurarea pe anul acesta achitată şi dacă va fi prima mai mare decât în mod normal , raportat la caracteristicile autovehicolului, să vă daţi seama că şi anul care va veni veţi avea mult de plată. Totuşi nici acest lucru nu vă poate feri de achiziţionarea unui autovehicul ” vinovat” de repararea altui autovehicul deoarece va dura o perioadă până să fiţi înştiinţat că vechiul proprietar nu a încheiat o asigurare valabilă deoarece la întocmirea ei a declarat în fals că autovehicolul asigurat nu fusese implicat ” cu vină ” în evenimente rutiere .
Dar ceva cu adevărat sigur ar fi să aveţi pe cineva care să fie broker de asigurări auto şi să-ţi verifice el autovehicolul pe care intenţionezi să-l cumperi dacă ” a fost sau nu vinovat de ceva anul trecut ” !
P.S. Sunt curios de atitudinea pe care o vor adopta bişniţarii de maşini faţă de această situaţie şi mai ales cum îi vor „ îmbrobodi ” pe clienţi ! 😀

Etichetat cu: , , , , , , , , , , , , , , ,
Postat in Altele
4 comentarii la “ATENŢIE, cumpărători săraci !!!!!
 1. Cristian Popa spune:

  Nu cred ca ai dreptate. Nu autoturismul e vinovat in savarsirea unui accident ci proprietarul ca el primeste si plateste rca mai scump anu urmator. 😉

 2. OMU spune:

  Teapa, Cristi ! Mai ai o sansa ! Asigurarea se face pe seria sasiului si nr. de inmatriculare al autovehicolului ! Chiar am intrebat in Carrefour un broker daca asigurand masina mea pot beneficia de bonificatia de 10 % cu toate ca am fost implicat, cu vina, intr-un accident rutier dar cu alta masina, iar raspunsul a fost ca eu beneficiez de reducere in timp ce prietenul care mi/a imprumutat auto nu beneficiaza !

 3. Cristian Popa spune:

  Eu fac un accident cu masina proprietate personala. Anul viitor, daca imi fac o asigurare pentru aceeasi masina, sau alta achizitionata in decursul anului asta, voi plati mai mult (la anu). DA?

  Daca nu fac niciun accident anu asta, si cumpar masina ta cu care ai facut tu un accident anu asta, si facem actele pe ea, si trece in proprietatea mea, eu trebuie sa imi fac rca. DA? Totul se intampla la anu. RCA-ul platit de mine este unul normal sau tine cont de situtatia mea de conducator auto din anii precedenti.

  Eu asa vad lucrurile. Nu stiu daca asa si este, dar asa e in strainatate. Plus ca acolo daca esti mai tanar platesti mai mult; daca mai faci si la motocicleta deja te baga in gaura, pentru ca reprezinti un risc pentru ei. Tanar si pe motor – nelinistit. 😉

 4. OMU spune:

  pe alocuri ai dreptate Cristi si consider ca ti-am raspuns anterior.
  Iar la noi …. nu e ” In strainatate ” ! 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Cinematograf Focșani HAPPY CINEMA

Scrie-ţi aici adresa de e-mail pentru a primi o notificare de fiecare dată când scriu un nou articol

Alătură-te altor 1.501 urmăritori

PR-ul meu !
monitorizat ZELIST

blogalinitiative bucuresti
%d blogeri au apreciat asta: