Analize degeaba !

                  Ajuns din nou la un laborator pentru analizarea unor probe în vederea stabilirii stării de sănătate am  întâlnit aceeaşi bătaie de joc la adresa pacienţilor !

                  Oameni veniţi de la zeci de km de Focşani, obosiţi de drum dar şi de anii purtaţi, devin mâhniţi la auzul sumei pe care o vor plăti pentru analize, dar scot borcane în care acasă au avut iniţial  muştar, bulion, hrean, muraturi etc şi le oferă asistentei pentru a fi analizate şi pentru a afla şi ei ce fel de afecţiune au :

              – Păi nu se poate , zice asistenta, borcanul nu este steril ! Poftim , vărsaţi în acest recipient, şi le înmânează borcănaş steril !

               Ies bieţii oameni afară, după clădire, sau intră în toalete şi mută urina în borcanul steril cum au fost îndrumaţi după care se întorc la ghişeu unde lasă proba devenită acum sterilă !

                 Chiar aş fi curios să văd ce fel de formulare există în astfel de analize ! Oare se precizează că urina conţine cantitate mare de alcool ,dar care s-ar putea datora muştarului sau hreanului cu oţet care a fost iniţial în borcanul din care proba a fost pusă în vasul steril ? Ce rost mai are condiţia recoltării probei dis de dimineaţă, la prima urinare pe nemâncate şi nebăute ?

                     Eu înţeleg că trăim în societate capitalistă şi că toţi se zbat pentru banii care le vor intra în proprietate, dar să-ţi baţi joc de analizele unui om care nu ştie diferenţa dintre un borcan folosit în propria gospodărie şi un recipient steril e chiar inuman !

Etichetat cu: , , , , , , , , , , , , ,
Postat in Altele
7 comentarii la “Analize degeaba !
 1. tedy2009 spune:

  Ti-au gasit urme de electrozi sau pufoaica de la tuica bauta cu Lau ?

 2. OMU spune:

  #tedy2009 Dar despre temă, nimic bre ?

 3. tedy2009 spune:

  Am inteles ti-au gasit urme de sange in alcool! Ma intreb ce poate gasi la Lau?!!!!!!!!

 4. danbrasov spune:

  Este dovada unui sistem impotent de zeci de ani, care nici nu vrea sa fie imbunatatit, dar care nici nu ne lasa sa traim. Eu unul as fi foarte fericit sa pot opta pentru a nu mai plati asigurarile de sanatate. Oricum nu ne ajuta cu nimic, iar banii platiti nu se intorc in servicii.

 5. OMU spune:

  #danbraşov Ai dreptate, dar te contrazic privitor la ultima frază deoarece nu trebuie să uităm că există mulţi năpăstuiţi ai sorţii pentru care medicamentele şi îngrijirea lunară depăşesc de sute de ori contribuţia mea sau, de ce nu, a lor personală !
  Totuşi ideea e că dacă tot se fac nişte analize, fă-le domnule relevante nu cu aromă de muştar !

 6. danbrasov spune:

  Eu ma refeream strict la sistem. Este adevarat, sunt foarte multi vai de mama lor, dar de aia ar trebui sa avem un sistem performant de asistenta sociala. Stiu, sunt idealist, mult prea idealist pentru tara in care traiesc.

  Cat despre analize si situatia prezentata de tine, Dumnezeu cu mila! Eu imi fac analize la spital doar daca o cunosc pe doctorita in cauza. Altfel, apelez la clinici particulare , de incredere.

 7. Andrei Lefter spune:

  Daca-i spunea omului ca nu ii poate face analizele pe motiv ca recipientul nu este steril, si deci ar fi trebuit sa vina altadata, sa fi vazut atunci spume la gura pacientului! Pentru ca el nu intelege de ce este necesar un recipient steril.
  Asta nu inseamna ca sunt de acord cu asistenta care a pus omul sa transvazeze urina din borcan in recoltorul steril, trebuia macar sa-i spuna si sa-i explice pacientului ce si cum. Dar cine mai are rabdare cu oamenii in ziua de azi!? Poate cativa farmacisti… 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Cinematograf Focșani HAPPY CINEMA

Scrie-ţi aici adresa de e-mail pentru a primi o notificare de fiecare dată când scriu un nou articol

Alătură-te altor 1.501 urmăritori

PR-ul meu !
monitorizat ZELIST

blogalinitiative bucuresti
%d blogeri au apreciat asta: