Dragostea in vremea holerei !

             Gabriel Garcia Marquez  este un autor pe care abia acum l-am descoperit , citind un roman de dragoste , poate o dragoste cam ireala tinand cont de capacitatea ei de a rezista chiar si de la distanta atat de mult timp, respectiv Dragostea in vremea holerei ! Mi s-a părut o poveste frumoasa, captivantă si ca dovadă aș aduce argumentul că am citit romanul într-un timp scurt , căutându-mi mereu câteva minute să descopăr filă cu filă o dragoste totală, o dragoste care  din momentul în care s-a întipărit în conștiința lui Florentino Ariza , nu a mai dispărut ! Am descoperit initial un Florentino Ariza fermecator, un trubadur, un melancolic si un sentimental, dar cu cat înaintam autorul ne-a prezentat părțile urâte ale acestuia atât  aspectul fizic cât mai ales starea de decădere morală în care dragostea neîmplinită la timp l-a aruncat ajungând să fie cauza morții unei femei, violator și chiar pedofil.

           Femeia romanului Fermina Daza, uneori insuportabilă și cu o personalitate prea puternică este greu de caracterizat de mine deoarece nu am gasit motive să o plac , exceptând aspectul fizic dezvaluit de autor cu porția , exact cum se împarte tortul. Soțul ei, Juvenal Urbino, este de apreciat atât ca doctor cât și datorită numeroaselor proiecte pe care le are pentru a îmbunătăți viața semenilor săi, fapt pentru care am impresia că a fost protejat de autor și nu i-au fost reliefate decât prea puține acțiuni imorale : adulterul ( două ipostaze) și mușamalizarea afacerilor ilegale ale socrului său ( deci mușamalizarea e la modă oriunde sâc) !

            Rămâne alegerea fiecăruia dacă va dori să citească acest roman și nu am să vă spun dacă finalul e fericit sau nu , dacă dragostea învinge timpul însă rămân cu părerea de rău că romanului îi lipsesc dialogurile dintre personaje, acestea fiind povestite, e adevarat că în mod captivant, de către autor !

              Cei care vor decide să citească pot să-și verifice cunoștiințele ulterior !

Etichetat cu: , , , , , , , , , ,
Postat in Carte
5 comentarii la “Dragostea in vremea holerei !
 1. Liviu spune:

  Recomand si filmul! E reusit!

 2. OMU spune:

  un prieten mi-a spus ca a vazut filmul si e foarte curios sa citeasca romanul intrucat i s-a parut ca multe aspecte au fost atinse fugitiv, eu , dupa ce am citi cartea am convingerea ca filmul prezinta mai bine decat romanul subiectul dezbatut ! Ramane sa ma conving , nu as da o nota prea mare romanului! este mult sub ” la rascruce de drumuri ” a lui Bronte sau „Scrisoare de dragoste ” a lui Drumes !

 3. Cartea este minunata ! M-a fascinat modul in care Marquez scrie aceasta opera : a impletit un fir narativ aparent dezordonat dar merita premiul obtinut . Recomand aceasta carte !

 4. Anonim spune:

  Rascrucea era in calea vanturilor, daca nu ma insel, nu-i asa? 😉

 5. Vali Crintea spune:

  nu am inteles, dle Anonim! Te rog sa detaliezi !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Cinematograf Focșani HAPPY CINEMA

Scrie-ţi aici adresa de e-mail pentru a primi o notificare de fiecare dată când scriu un nou articol

Alătură-te altor 1.501 urmăritori

PR-ul meu !
monitorizat ZELIST

blogalinitiative bucuresti
%d blogeri au apreciat asta: