Schimbăm anvelopele ?

        Se pare că iarna ne-a părăsit și temperatura este doar cu grade pozitive în ultima perioadă, așa că, mă gândesc serios la iminenta mea vizită la service pentru schimbarea anvelopelor de iarnă cu cele de vară! Mă voi duce cât de curând întrucât se știe că la temperaturi mai mari de 7 grade Celsius, anvelopele de iarnă își pierd din proprietăți și aduc deservicii autovehiculului care le are montate! Deserviciile constau în aceea că distanța de frânare crește, anvelopele se uzează mai rapid , pierd presiunea și implicit aderența la carosabil.

            Eu pe mașină am două perechi de anvelope de iarnă, de marcă diferită, dar precizez că pe roțile din față, cele cu tracțiune, am anvelope Michelin. Nu am folosit prea des mașina pe timpul iernii pentru deplasările prin oraș întrucât sunt adeptul folosirii mijloacelor de transport in comun și aerisirea traficului, însă pentru a pleca la țară folosesc autoturismul mereu. Cu toate acestea nu consider ca fiind o cheltuielă nefericită, ci chiar o investiţie întrucât în una din desele deplasări la ţară am călcat pedala de acceleraţie cam tare , am intrat pe o porţiune de şosea pe care îngheţase apa scursă de la o fântână, maşina a intrat în derapaj şi după ce am trecut de zona cu gheaţă am văzut că din dreapta, de pe un drum fără prioritate mi-a ieşit în faţă o maşină. Cu toate că şoseaua era acoperită cu zăpadă  anvelopele de iarnă m-au ajutat, am restabilit controlull asupra autoturismului şi am oprit înainte de a lovi acea maşină care mi-a ieşit în faţă!

Etichetat cu: , , , , , ,
Postat in Altele, Concurs
4 comentarii la “Schimbăm anvelopele ?
 1. newparts spune:

  Mai ai rabdare pana pe 15 martie cum zice legea data de pedelisti :))
  Sa nu cumva sa te prinda garcea sa-ti de-a amenda 🙂 sau sa te lase pieton

 2. OMU spune:

  asa am spus si eu …. „iminente viyita la service” ! in ceea ce priveste o data certă, sunt de părere ca si in mai daca ninge si nu ai anvelope de iarna, in cazul unui evenimente nedorit ti se poate imputa acest neajuns şi atribui o parte din culpa producerii accedentului !

 3. OMU spune:

  in plus, eu vara devin biciclist…

 4. Nexxon spune:

  newparts: Potirivit Ordonanței Guvernului nr. 5/2011 utilizarea cauciucurilor de iarnă nu este condiționata de o perioada de timp, ci doar de starea carosabilului. Anvelopele de iarnă sunt obligatorii numai când se circula pe drumurile publice acoperite cu zăpada, gheață sau polei.

  Într-adevar, anvelopele Michelin sunt de calitate premium și merită investiția pe termen lung. De exemplu Energy Saver-ul 185/60 R 15 H este pe poziția 1 în testele oficiale de vara ADAC din 2013.

  Gasiți cauciucuri Michelin Energy Saver la un click de distanță la magazinul online de anvelope Nexxon.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Cinematograf Focșani HAPPY CINEMA

Scrie-ţi aici adresa de e-mail pentru a primi o notificare de fiecare dată când scriu un nou articol

Alătură-te altor 1.501 urmăritori

PR-ul meu !
monitorizat ZELIST

blogalinitiative bucuresti
%d blogeri au apreciat asta: