Donează sânge !

            Blogal Initiative și Cineforum au lansat o campanie prin care bloggerii participanți să-și asume rolul unui om cu puteri supranaturale, un Ironblogger derivat al lui Ironman, dar cu aceleași puteri și tehnologii la dispoziție și să relateze alegând din mai multe cauze, una pentru care ar lupta până la îndeplinirea ei.
Eu m-am orientat fără pic de îndoială către cauza Sănătate . Am făcut această alegere nu pentru că aș fi vreun obsedat după sănătatea proprie, din contră despre mine chiar pot spune că nu sunt o persoană care se duce glonț la doctor sau la farmacie pentru orice strănut sau durereceea ce nu este neapărat greșit ținând cont de faptul că industria farmaceutică a devenit o industrie foarte consumată, iar puzderia de medicamente consumate cu pumnul și  comercializate la liber sau sub un control mai mult formal, poate duce la slăbirea sistemului imunitar al persoanelor care abuzează de medicamente și , de ce nu, la întărirea virușilor prin adaptarea la medicamente.

          Prin donarea de sânge se acordă un mare ajutor persoanelor care necesită acest lichid vital reușindu-se de multe ori salvarea nu doar a unei vieți ci chiar viețile a trei persoane deoarece din cantitatea de sânge donată o singură dată se pot extrage elementele care pot salva viețile a trei pacienți.

 • Celulele roșii (hematiile) – se pot păstra 35 zile și se folosesc în special la pacienții din sălile de operații și reanimare.
 • Trombocitele – se pot păstra maxim 5 zile și sunt de mare ajutor bolnavilor de cancer și leucemie.
 • Plasma – poate fi congelată și rezistă până la un an, este folosită în principal în tratamentele accidentaților și bolnavilor cu arsuri.

         Donarea de sânge este sigură și ușoară. Nu se pot contracta SIDA sau alte boli infecțioase în timpul donării. Se utilizează un ac steril și de unică folosință pentru fiecare donare. Donează sânge și vei putea salva pe cineva imediat sau cel târziu în 5 zile.

          Eu am devenit donator după ce am aflat toate amănuntele referitor la condiții de donare, la amănuntele activității de donare și la efectul donării de sânge asupra donatorului în principal de pe acest site Doneazasange.ro ( deși am studiat și alte materiale informative) și consider că e rândul meu să aduc o bucurie celor care administrează acest site, cu toate că nu-i cunosc personal și prin votul dvs. pentru cauza mea aici , să le trimitem  7 bilete la gala VIP a filmului Iron Man 3 !

P1090044

           Țineți minte că pentru a salva vieți nu e nevoie să așteptăm necazul altora și să prelevăm pentru transplant diferite organe, pentru a salva vieți e suficient să donăm sânge fără să ne fie influențată negativ starea de sănătate!

                                                                                   

                                                                                        EU VOI DONA, DAR TU ?

Urmare a solicitării de sprijin venită din partea doneazasange.ro postez formularul 230 prin care se virează 2% din impozitul pe anul 2012 în conturile fundației pentru promovarea donării de sânge ! 2012 FDBS - fisa 230

Etichetat cu: , , , , ,
Postat in Altele
10 comentarii la “Donează sânge !
 1. Frumoasa initiativa… macar de-ar dona cineva sange..
  si eu am avut nevoie de sange intr-o perioada…

 2. danalalici spune:

  Si eu sunt donator fidel din 2006, ai avut o idee foarte buna!

 3. omulvaly spune:

  #Alina – Litere Stacojii : Cine constientizeaza binele va dona! important e sa se informeze pentru ca eu 2 ani am tot aplecat urechea la cei care vorbeau de ”dependenta de donare” si am intarziat prima donare! Acum pot spune ca nu imi cere corpul sa donez , ci personal abia astept sa merg la Centrul de Transfizii și sa plec multumit cu gandul ca am salvat cel putin o viata , sau ca am ajutat un om la nevoie !
  Acum dacă nu mai ai nevoie de sânge , banuiesc ca donezi macar o data pe an !

 4. omulvaly spune:

  #dana : ma bucur ca suntem multi oameni de calitate si chiar ne strângem la un loc avand o forta mai mare de a da un exemplu demn de urmat !

 5. omulvaly spune:

  In cazul acesta contez pe 2 voturi 😀

 6. danalalici spune:

  eu te-am votat, pentu ca mi se pare o cauza buna si pentru ca mi-ai dat o idee de articol in viitor. Mi-a placut poza cucarnetul de donator, o alta idee buna din categoria „as fi vrut sa imi vina mie”. 🙂 O zi usoara!

 7. omulvaly spune:

  # dana: multumesc pentru aprecieri si stii bine ca si eu sunt ”abonatul tau ” ! mă bucur ca ti-am inspirat un viitor articol și abia astept sa-l citesc ! profa ta de pe F e mult mai apreciata am vazut eu cand am votat-o 😀

 8. danalalici spune:

  hihihi, ai vazut si episodul 3, unde ma iau de tine? 🙂

 9. omulvaly spune:

  vazusem ca l-ai inscris , dar nu intrasem. acum îs on 😀 !

 10. […] filmul Avengers: Crintea Valerica 10 puncte (0+10), care a participat cu următoarele postări: Donează sânge !, Recompensă pentru echipa ALL ! și Ironblogger apreciază exprimarea […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Cinematograf Focșani HAPPY CINEMA

Scrie-ţi aici adresa de e-mail pentru a primi o notificare de fiecare dată când scriu un nou articol

Alătură-te altor 1.501 urmăritori

PR-ul meu !
monitorizat ZELIST

blogalinitiative bucuresti
%d blogeri au apreciat asta: