Către IȘJ Vrancea !

         România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește gestionarea deșeurilor și există obligații europene pe care dacă nu începem să le îndeplinim, suntem pasibili de amenzi, așa cunoscuta “procedura de infringement”. România reciclează doar 1% din total deșeurilor municipale, Belgia – 94%, media UE – 35%”. Recolamp, asociație nonprofit fondată în septembrie 2007 are 145 de participanți- companii care vând pe piața din România echipamente de iluminat, becuri, neoane, corpuri de iluminat deoarece legislația europenă prevede că aceste companii  au obligația să se ocupe astfel încât, în momentul în care produsele acestea se ard și devin deșeuri, să nu ajungă la gropile de gunoi, ci să fie reciclate.

         Blogalinițiative s-a alăturat campaniei Recensământului Becurilor Arse din România și ne-a invitat să convingem companii din orașul nostru să recicleze becuri, iar eu la rândul meu, m-am gândit să invit la această provocare Inspectoratul Școlar Județean Vrancea deoarece în multele unități școlare se consumă foarte multe becuri și neoane și ar fi păcat ca acestea să nu fie reciclate corespunzător ! Pentru ISJ Vrancea sau orice altă companie, reciclarea nu implică nici un cost deoarece Recolamp oferă în mod GRATUIT recipiente de colectare standardizate, servicii de ridicare a deșeurilor, transport, depozitare, sortare, tratare și reciclare.

     Am convingerea că această campanie va fi ușor de implementat în unitățile de învățământ și că vom salva planeta de câteva deșeuri redându-le circuitului comercial și salvând alte resurse ale planetei de la exploatare!

      Modalități de contactare pentru ridicarea deșeurilor:
– apelați din orice rețea numărul de telefon gratuit 0800.888.666;
– e-mail: colectare@recolamp.ro;
– fax: 021.404.36.79.
      Cu stimă,
                       Crintea Valerică !
Etichetat cu: , , ,
Postat in Altele
Un comentariu la “Către IȘJ Vrancea !
  1. Sfat: incearca sa trimiti acest articol sau sfat reprezentantilor IȘJ (cu „ș”). Pe site-ul acestora sunt disponibile datele de contact.

    Sfat#2: Fiind o institutie publica, nu o companie, initiativa trebuie sa vina din partea societatii civile. Recomand Recolamp sa contacteze reprezentantii IȘJ și sa incheie un parteneriat (SCRIS).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Cinematograf Focșani HAPPY CINEMA

Scrie-ţi aici adresa de e-mail pentru a primi o notificare de fiecare dată când scriu un nou articol

Alătură-te altor 1.501 urmăritori

PR-ul meu !
monitorizat ZELIST

blogalinitiative bucuresti
%d blogeri au apreciat asta: