Prima plăcuță QR pe un monument din Vrancea!

Faptul că am bucuria să cunosc oameni care fac lucruri frumoase m-a adus joi 18.04.2013 la Borna de Hotar din Piața Unirii Focșani unde a fost amplasată prima plăcuță  cu cod QR din proiectul pilot Cultura şi Patrimoniul Naţional Vrancea în mediul online “Google Maps – QR” !

Vremea a fost foarte frumoasă,  iar Tudorel Bezea – Asociația Potpourri,  Florin Micu Iliescu – Direcția Județeană pentru Cultură și Patrimoniu Național Vrancea, Tudorel Trofin – viceprimar Municipiul Focșani au prezentat proiectul precum și intențiile de a marca peste 200 de monumente  cu un astfel de cod fiind sprijiniți de bloggerul Florea Cristian cel care a avut ideea acestui demers și care a făcut demonstrația funcționării ! Dl. profesor Petre Abeaboeru, scriitor, istoric și monografist, ne-a încântat povestind din  întâmplările ce au avut loc pe teritoriile vrâncene, prezentările fiind făcute cu lux de amănunte și într-un cadru non-formal și atractiv.

Codul QR amplasat astăzi pe borna de hotar din Focșani, va putea fi scanat de către orice posesor de telefon smart, folosind rețeaua de internet WIFI care va fi redată spre utilizare după cum domnul viceprimar Tofin a promis. Să nu uităm că  acest monument istoric este un simbol al orașului nostru.

Despre acest eveniment a mai scris Florea Cristian, Bezea Tudorel, VranceaMedia, Mădălin Blidaru și mulți alții pe care o să-i rog să mă scuze că nu i-am enumerat nominal !

Etichetat cu: , , , , ,
Postat in Altele, Din Focşani
3 comentarii la “Prima plăcuță QR pe un monument din Vrancea!
  1. florentin spune:

    Tare faina ideea…poate aude sau vede si Ministerul culturii!!

  2. omulvaly spune:

    din pacate nu se intelege destul de bine eficacitatea placuetlor , dar am speranta ca odata implementat la niveluljudetului Vrancea , prin folosirea placutelor si rezultatele bune se va implementa la scara cat mai larga ! Tine in principal de directorul de la Directia de cultura a fiecarui judet! Oricum serverul este apt sa gayduiasca toate monumentele din tara !

  3. Mai sus, am atașat update-ul făcut pe pagina de Facebook. Consider că este o descriere utilă și concisă a semnificației acestei borne de hotar.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Cinematograf Focșani HAPPY CINEMA

Scrie-ţi aici adresa de e-mail pentru a primi o notificare de fiecare dată când scriu un nou articol

Alătură-te altor 1.501 urmăritori

PR-ul meu !
monitorizat ZELIST

blogalinitiative bucuresti
%d blogeri au apreciat asta: