VRANCEA – VINCON – VIN şi VIN ARS !

           Urmare a unei bune colaboări între bloggerul Alin Ioniţă și echipa de la VINCONVRANCEA comunitatea Blogosferei din Vrancea a  vizitat obiectivele Vincon Vrancea.
Crama Paradis amplasată în partea de sud a orașului Focșani este locul unde se află cea mai mare rezervă de distilate din vin din Europa de Est, distilate obținute prin folosirea unei tehnologii identice cu cea din „Cognac”- Franța, în instalații de cupru „Charente”, iar procesul de învechire a distilatelor de vin se face în timp real ceea ce folosește chiar și 30 de ani pentru transformarea unui vin în vinars de calitate.P1090064 După cum se poate vedea am constatat diferențele de culoare in funcție de anii de învechire ( 10, 15, 20, 25, 30 ) și am degustat JAD -35 ani și Miorița de 12 și 18 ani băuturi cu mult peste cele de import care ne-au invadat piața!
P1090070Am mers apoi la Beciul Domnesc,un obiectiv din patrimoniul UNESCO, construit pe vremea domniei lui Ștefan cel Mare, unde sunt peste 100 000 de sticle de vin constituind cea mai mare vinotecă profesională din România. Aici am aflat că mai sunt 21 de sticle de vin din anul 1949, de o valoare inestimabilă DSC_0167!

           Vizita a continuat la  linia de producție unde se fabrică şi se îmbuteliază vinul la Odobeşti după care am participat la o degustare asistată 😀 de vin , respectiv 7 tipuri ! Pentru descrierea în mod profesionist a acestor vinuri , Alin Ioniță are cuvântul , iar eu mă voi limita să mă refer la vinurile pe care eu le-am plăcut mai mult cu specificarea faptului că toate au fost foarte bune și este jignitor pentru oricare dintre aceste tipuri de vinuri să le situezi pe un loc 2 !

             Am fost impresionat de vinurile: Beciul Domnesc Sarbă 2012 obținut dintr-un soi nou de struguri, șarbă, specific Vrancei descoperit la stațiunea de cercetare Odobești și obținut în 1972 din încrucișarea soiului Galbenă de Odobești cu Tămâioasă românească! Vinul ȘARBA este alb și dulce  și este dovada clară a faptului că Vincon produce și vinuri albe de calitate și merită să fie lider de piață pe acest segment de vinuri!

Ambrosio Muscat Ottonel 2012 vin premiat cu medalie de aur la Bruxelles!

Ambrosio Fetească Neagră 2008, un vin roșu foarte bun care confirmă motivele care stau la baza dominației VINCON pe segmentul vinurilor roșii!

Beciul Domnesc Special Reserve Busioacă de Bohotin 2012,( vin neetichetat), vin de culoare rose, dulce și bun ca vin de desert!

Tămâioasă Românească 1989 Pietroasele, Vinoteca, un alt vin alb deosebit, de o culoare aurie seducătoare pe care dacă l-ai băut o dată vei fi convins să depui orice efort să mai cumperi o sticlă pentru că arată așa P1090138

         Pentru viitor VINCON își propune o mai mare penetrare pe segmentul vinurilor albe pentru a dovedi că au vinuri albe de calitate, competitive și construirea unui brand cu o recunoaștere mai mare pe segmentul vinarsurilor !

         Mulțumesc d-lui Nicu Mateescu, director de producție, pentru prezentarea făcută și pentru că a răspuns întrebărilor noastre de necunoscători cu mare calmitate, dar și celorlalți din echipa Vincon  ne-au insoțit în acest tur Simona Hancu~Marketing Director,  Iulia Suteu~Eye PR.!

         Va urma…………….. pentru că deja s-a discutat despre o nouă vizită !

Etichetat cu: , , , , ,
Postat in Altele, Din Focşani
7 comentarii la “VRANCEA – VINCON – VIN şi VIN ARS !
 1. roryta spune:

  Foarte interesante postările tale… Am mai fost şi altădată şi am citit nişte chestii interesante… 🙂
  Bravo, Omule Valy! 🙂 😉

  Uite, ceva pentru tine!

 2. omulvaly spune:

  multumesc foarte mult ! in ultima vreme am insistat pe campanii pe diferite platforme! Aprecierea este reciprocă si trebuie să știi că eu mai bat câmpii cateodată, dar îmi place 😀

 3. omulvaly spune:

  In ceea ce priveste cultura ta muzicală chiar o apreciez si mai mult ! Am urmarit ”dialogul melodiilor ” pe care-l porti cu unii dintre vizitatorii tai ! Astept o inspirație maximă sa te surprind si eu ! :d

 4. Eu Atat spune:

  bun e vinul ghiurghiuliu, lelitza Valerica 😛 🙂

 5. […] sa intrati la unul din urmatoarele link-uri sa cititi si alte impresii: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ,9 ,10 (ordinea fiind una intamplatoare). Eu am sa fac in continuare ce stiu eu mai bine, nu inainte […]

 6. Razvan Razvan spune:

  Interesant blogul. Mi-a placut relatarea si am cautat continuarea :(. Te invidiez ca ai degustat toate sortimentele de vinars (cognac) de la Vincon. Eu am baut Jad cu o ocazie speciala si am ramas foarte impresionat si sunt un bautor de cognac!!! Pot spune ca e cel mai bun pe care l-am baut in afara de unul primit cadou din Franta. Din pacate sunt destul de piperate ca pret ca sa le bei in mod curent, dar pentru cadouri cu care sa nu te faci de ras nici la case foarte mari sunt perfecte.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Cinematograf Focșani HAPPY CINEMA

Scrie-ţi aici adresa de e-mail pentru a primi o notificare de fiecare dată când scriu un nou articol

Alătură-te altor 1.501 urmăritori

PR-ul meu !
monitorizat ZELIST

blogalinitiative bucuresti
%d blogeri au apreciat asta: