Educaţia va fi verde , dar va fi profitabilă ?

           O campanie inedită pe platforma blogalinitiative ne invită pe noi bloggerii să ne formulăm o părere vis -a- vis de viitorul învăţământului în minunata Românie !

            Se intenţionează ca prin legi să fie uşurat ghiozdanul elevului în sensul de a înlocui caietele şi manualele cu o simplă tabletă care mânuită corespunzător să îndeplinească toate misiunile rezervate „maculaturii ” !

            Consider că e o măsură benefică în condiţiile în care prin folosirea unui manual digital prima lecţie învăţată este aceea de protejare a mediului.

         La două luni de la lansarea manualului “Lecția Verde – Creează-ți mediul”, inițiat de Holcim România, chiar în prezența ministrului Educației, toată lumea vorbește acum de manuale digitale, de viitorul educației, de cât de important devine digitalul în viața micuților, însă eu consider că prea mult digital strică !

          Pentru că voi mai compune o postare am o întrebare : Aşa cum scrisorile de dragoste, de felicitare cu diferite ocazii – sarbatori- onomastică- evenimente importante în viaţă – au devenit mesaje pe facebook, scrisul de mână va deveni scris standardizat ?

Etichetat cu: , ,
Postat in Altele
Un comentariu la “Educaţia va fi verde , dar va fi profitabilă ?
  1. Cojo spune:

    Ai dreptate, prea mult digital strică. Dar, atunci când digitalul ajută mult elevul la înţelegerea lecţiilor, e binevenit. Spre exemplu, când eram mic nu reuşeam să înţeleg şi să reţin nici mort marea şi mica circulaţie. Manualul avea o schemă de toată jena la această lecţie iar profesorul nu era tocmai cel mai răbdător. Abia târziu am înţeles-o, după ce am vizionat pe youtube un filmuleţ mai mult decât edificator. Digitalul ajută mult, atunci când este folosit cu cap.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Cinematograf Focșani HAPPY CINEMA

Scrie-ţi aici adresa de e-mail pentru a primi o notificare de fiecare dată când scriu un nou articol

Alătură-te altor 1.501 urmăritori

PR-ul meu !
monitorizat ZELIST

blogalinitiative bucuresti
%d blogeri au apreciat asta: