Lacul Negru din Vrancea!

În anul 2000 a fost declarată arie protejată o rezervație naturală din zona montană a Vrancei care cuprinde văi, cheiuri, luciu de apă, pajiști. Punctul central al acestei arii protejate îl constituie Lacul Negru impresionant prin turbăria activă întinsă pe jumătate din luciul de apă și situat la altitudinea de 1250 m, lacul având o suprafață de cca. 1 ha și o adâncime maximă de 7,5 m.

DSC_0506DSC_0490

Ei bine chiar acolo am ajuns eu și mă mir și acum întrucât sunt mulți localnici care nu au ajuns în acest loc minunat. Vreau să vă spun că liniștea care m-a îmbrățișat în acel loc mi-aș dori-o oricând. Aș fi vrut să dorm un pic acolo, dar teama drumului lung spre casă și dorința de a nu ne prinde noaptea prin pădure ne-a izgonit rapid atât pe mine cât și pe Tudor, prietenul meu.

Pentru a se ajunge la această destinație se urmărește DJ 205D Focșani – Nistorești – Herăstrău și apoi pe drumul forestier din lungul Văii Nărujei până în zona bazinului de recepție “Izvoarele Nărujei”. Noi am pierdut drumul de 3 ori și am fost îndrumați de oamenii aflați prin pădure, dar în apropierea cabanelor forestiere drumul se desprinde pe versantul stâng al Nărujei, un traseu turistic marcat cu cruce albastră care duce la Lacul Negru.

Pozele vorbesc de la sine:

DSC_0521DSC_0520DSC_0507

Lacul Negru

Lacul Negru

Chiar pot spune că am văzut vara aceasta câteva zone pitorești ale munților din Vrancea și-mi propun să mai postez și alte escapade , iar pentru anul viitor să descopăr noi zone !

Vrancea-i frumoasă, România-i pitorească !

Etichetat cu: , , , , , ,
Postat in Turism și plimbări
3 comentarii la “Lacul Negru din Vrancea!
  1. cum sa ajunga lumea acolo? pai tu crezi ca toti au bicicleta sau ATV? de la Herastrau pe drum si carare, nu poate ajunge chiar toata lumea asa, cu orice! 🙂 Avem o tara frumoasa, pacat ca are ministri de carton!

  2. Vali Crintea spune:

    normal ca se poate ajunge si pe jos mult mai usor decat cu bicicleta , numai ca dureaza mai mult ,comparativ ,la intoarcere!

  3. pe jos e foarte nasol si mai sunt si ursi si nici semnal la telefon nu e

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Cinematograf Focșani HAPPY CINEMA

Scrie-ţi aici adresa de e-mail pentru a primi o notificare de fiecare dată când scriu un nou articol

Alătură-te altor 1.501 urmăritori

PR-ul meu !
monitorizat ZELIST

blogalinitiative bucuresti
%d blogeri au apreciat asta: